Van harte welkom bij de Foundation 4 Life Awaken Academy!

Awaken Academy is de online Bijbelschool van Jamie Englehart. Hij is de oprichter van Connect International Ministries, een wereldwijd netwerk van kerken en bedieningen. Sinds 2022 zijn we met Foundation 4 Life verbonden aan dit netwerk. Het onderwijs van Jamie Englehart heeft ons zo verfrist, opgebouwd en vernieuwd in ons geloof dat we hebben besloten om zijn E-courses beschikbaar te maken met Nederlandse ondertiteling. We zijn er van overtuigd dat het iets toevoegt aan het onderwijs dat in ons land beschikbaar is en dat de helderheid en inzichten van het onderwijs een enorme zegen zullen zijn voor de cursisten die deze E-courses gaan volgen.

Jamie is al ruim 30 jaar full time actief in de bediening. Hij heeft gepreekt en lesgegeven in 47 staten,  17 landen en is als docent/professor actief geweest op meerdere Bijbelscholen. Hij is ook de auteur van ‘Mythes en Misvattingen’, een boek dat beschikbaar is in onze webshop. Het doel van de Awaken Academy is om onderwijs beschikbaar te maken dat mensen helpt om het hart van de Vader te begrijpen en hun door God gegeven identiteit te ontdekken zodat ze als volwassen zonen en dochters het nieuwe verbond uit kunnen leven, wandelen in genade en liefde en het koninkrijk van God door hun leven zichtbaar zien worden.

E-courses

Dit zijn de E-courses die momenteel met ondertiteling beschikbaar zijn. In de loop van de tijd zullen we meer E-courses aan het aanbod toevoegen:

$34,99

Hoe je de Bijbel kunt begrijpen!

Hoe interpreteer je met een westerse bril, levend in de 21e eeuw, een boek dat duizenden jaren geleden geschreven is in andere culturen en in andere talen? Deze cursus gaat je daarbij helpen. Contextuele hermeneutiek, Jezus als interpretieve lens, exegese en eisegese, inzicht krijgen in metaforen, hyperbolen, typologieën en schaduwbeelden zijn zomaar een greep uit de onderwerpen die voorbij zullen komen. Deze cursus vormt een basis voor een gezonde manier om de Bijbel te interpreteren. We adviseren je om deze cursus eerst te volgen voordat je start met het andere cursusmateriaal.

Details:
Deze E-course bestaat uit 4 lessen van 1 tot 1,5 uur per les.

Eschatologie: de laatste dagen

Eschatologie, of wel de studie over ‘de laatste dingen’, ‘eindtijd’ of ‘laatste dagen’. In deze cursus krijg je een overzicht van de vier belangrijkste visies met betrekking tot eschatologie in de kerkgeschiedenis. Daarnaast word je meegenomen langs alle tekstgedeeltes in de Bijbel die spreken over ‘de laatste dagen’. Verder wordt er intensief aandacht besteed aan hoofdstuk 24 uit het evangelie van Mattheüs. Een verhelderende E-course met veel informatie over de oorsprong van de verschillende visies in de loop van de geschiedenis.

Details:
Deze E-course bestaat uit 4 lessen van 1 uur tot 5 kwartier per les.

$34,99