Kringloopwinkel Habbekrats is verbonden aan Foundation 4 Life en wordt geleid door Alexander en Jenny van der Velde. Ze zijn beide ook betrokken bij het bestuur van Foundation 4 Life, Alexander is de bestuursvoorzitter. Jenny is degene die de organisatie van de kringloopwinkel aanstuurt. Hieronder omschrijft Jenny hoe de verbinding tussen Habbekrats en Foundation 4 Life is ontstaan.

 

Kringloopwinkel Habbekrats

“Sinds November 2021 runnen wij, Alexander en Jenny deze kringloop in Culemborg. We hebben allebei een hart voor jongeren en zijn in 2016 in het bestuur van Foundation 4 Life gekomen. In 2019 nam Pieter Zwart ons mee naar Macedonië en is ons hart geraakt door de bevolking en de omstandigheden waarin bepaalde bevolkingsgroepen leven. Na deze ervaring wilde we graag iets doen om de mensen in Macedonië te gaan ondersteunen. Daarom hebben wij de kans die we kregen om een kringloopwinkel over te nemen met beide handen aangegrepen en runnen deze vanaf november 2021 in Culemborg. De opbrengsten gaan naar Foundation 4 Life en Macedonië.

We hebben inmiddels veel persoonlijke contacten in Macedonië en zijn daar ook regelmatig te vinden. Het is fijn om te zien waar de opbrengsten van de kringloop aan uitgegeven worden en wat dat betekent voor de bevolking. We ondersteunen kerken, projecten, gezinnen, de bouw van het multifunctionele gebouw in Banica en zijn zeer dankbaar voor deze mogelijkheden. We ondersteunen ook Foundation 4 Life in overleg met Pieter en Kyra. De studenten van Foundation 4 Life komen tijdens het schooljaar 2 of 3 dagen naar ons toe om te zien wat wij doen. Ze steken dan ook de handen uit de mouwen, trekken op met de vrijwilligers en zijn vóór de zendingsreis dus op deze manier al voor, en met, Macedonië bezig.

We worden enorm gezegend met de spullen die we van iedereen krijgen en dus kunnen verkopen. Kom dus gerust eens een keer bij ons kijken , spullen brengen of een activiteit doen.

Kringloopwinkel Habbekrats, Randweg 2 te Culemborg, 06-12671379

Jenny van der Velde”

 

Openingstijden Kringloop Habbekrats:

Woensdag 10.00 tot 15.00 uur
Donderdag 10.00 tot 13.00 uur
Vrijdag 10:00 tot 13:00 uur
Zaterdag 10.00 tot 14.00 uur (alleen de 1e en 3e zaterdag van de maand)

 

Iedereen is van harte welkom, leuke spulletjes voor kleine prijsjes. Ook veel mooie kleding voor weinig geld.
Pinnen en contant betalen is allebei mogelijk.

Bekijk onze Facebook groep: Kringloop HABBEKRATS Culemborg | Facebook